Μανιφέστο

Ο ‘Φάρος’ ξεκινά να φωτίζει από την Πάρο με τον ερωτευμένο Αρχίλοχο, την ακριβοθώρητη ατρακτυλίδα, τη Θεσμοφόρο Δήμητρα, τα καστρομονάστηρα, τα καλοκαιρινά μελτέμια, το σχιστόλιθο και το λυχνίτη, το Κιβώριο της Καταπολιανής, τα πειρατικά ορμητήρια, τη βρύση του Μαυρογένη, το θάρρος του Στέλλα, την αρμονία των γλυπτών του Περαντινού, τα βάθη των Σπηλαίων των Νυμφών και των Δαιμόνων, τα περάσματα των μεταναστευτικών πουλιών, τη θαλασσινή αγκαλιά.

Ο ‘Φάρος’ στέκεται σε ανεμοδαρμένο βραχώδες ακρωτήρι, προσπαθώντας να ρίξει λίγο φως στα πλεονάζοντα σκοτάδια του συντηρητισμού και της μισαλλοδοξίας και να οδηγήσει σε εύδια λιμάνια τα αξιόπλοα σκάφη που αγωνίζονται σε τρικυμιώδη νερά.

Ως κίνηση, ο ‘Φάρος’ αποσκοπεί να συμβάλλει στη συνέχιση μιας αξιόλογης πολιτιστικής παράδοσης του μικρού αυτού τόπου, μέσα από μια δημιουργική αλληλόδραση που θα εγγυάται μια άλλη μορφή επικοινωνίας, ομαδοσυνεργατικής.

Ο ‘Φάρος’ κυκλοφορεί ελεύθερος και εκτός εμπορίου, καθώς η συντακτική του ομάδα υποστηρίζει την ελεύθερη διάδοση της ανθρώπινης σκέψης και δημιουργίας.

Σε καιρούς όπου κόστος, τιμή και αξία συγχέονται, εμείς επιλέγουμε να δώσουμε τον πρώτο λόγο στο ανθρώπινο Πρόσωπο, την Ομορφιά του και την Ελευθερία του. Πεποίθησή μας ότι η πρώτιστη λειτουργία της τέχνης είναι να διδάσκει την ανθρωπιά.

Ελπίζουμε να συνεισφέρουμε σε ιδέες, πνοές αισιοδοξίας, άνθη συγκίνησης, χαμόγελα γνώσης και δημιουργικότητας. Γιατί, υπό οιεσδήποτε συνθήκες, πάντα θα υπάρχει ένας ‘Φάρος’ να φωτίζει, μια διέξοδος, μια σπιθαμή φωτός!

 

«Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει…»

                                                                                    Πάρος, 23 Οκτωβρίου 2016

photo credits: Ματίνα Αναγνωστοπούλου